Menu Sluiten

Professionaliseren van HR-afdeling bij handelsonderneming – HR als business partner

Situatie
Handelsonderneming en familiebedrijf, 250 medewerkers, heeft recent een snelle groei doorgemaakt waarbij er binnen het bedrijf onvoldoende HR-expertise aanwezig was om deze groei professioneel te blijven faciliteren.

Adviesaanvraag
Holtrop kreeg de adviesopdracht om een professionele HR-afdeling op te zetten, die met zijn toekomstige bezetting in staat moest zijn de directie strategisch bij te staan bij vraagstukken op het gebied van personeel en organisatie en management- & talentontwikkeling.

Resultaat
Holtrop verzorgde de wervingen van de manager HR, een HR-adviseur en een HR-assistent. Daarnaast stelde Holtrop met het nieuwe team en de directie een HR-beleidsplan voor de korte en middellange termijn samen.

Op basis van het beleidsplan is bovendien een nieuw functie- en salarishuis geïmplementeerd in samenwerking met Bureau Zuidema uit Leusden

Vervolgens is een cyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken geïntroduceerd en zijn leidinggevenden door Holtrop getraind in het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Tevens is een aanzet gegeven voor een programma van management- & talentontwikkeling.

Doorlooptijd van dit project was 7 maanden.